SISUTURUNDUS | Külmkappide müük – mida ostmisel vaadata?

Külmkapid on peaaegu, et igas kodus. Külmkappide müük on ja jääb alatiseks. Külmkappi valides pöörame kõige rohkem tähelepanu sellele, et külmkapil oleks pikk eluiga ning teeks oma tööd korralikult. 

Külmkapp on oluline kodutehnika ning ilma selleta on elada piinarikas. Lisaks külmkapi sulanduvust ruumiga, tuleb lähemalt käsitleda ka selle tehnilisi aspekte.

Suurus

Esmalt, enne külmiku ostmist, tuleb välja uurida, kui suur külmkapp kööki üldse mahub. Tuleb veenduda, et kodus oleks uksed piisavalt suured, et külmikut murevabalt kööki toimetada ning sealhulgas, et külmkapi ukse avamine ei tekitaks probleeme või ebameeldivust. Kahekambrilised külmkapid sobivad ideaalselt peredele, kes ostavad korra nädalas väga suurtes kogustes toitu. Kindlasti on ka üheks suureks boonuseks reguleeritavad riiulid. Selle abil saab panna külmkappi pakendeid, mis muidu ei mahu ning see muudab toiduainete asetamise hõlpsamaks. Lisaks külmkapi laiusele tuleb tähelepanu pöörata ka pikkusele. Kõrgemad sahtlid võiksid olla käeulatuses, kuna tegemist on seadmega, mida kasutatakse igapäevaselt. Külmkapi juures on veel oluline osa tema sügavkülmik. Tänu sellele ei lähe liha nii kiiresti riknema ning hoiab aiasaaduseid kauem värskena. Sügavkülmikute müük ja külmikute müük toimub ka eraldatult. Väga mugavalt on võimalik osta sügavkülmik, kui külmkappi pole tarvis.

Müra

Kõige suurem küsimus, mis kerkib esile külmikutega, on nende müratase. Keegi ei soovi, et külmkapp peaks segama igapäevaseid tegevusi või rikkuma öist und. Kindlasti tuleb poes küsida mürataseme kohta ning häiriva lärmi korral kasutada garantiivõimalust. Soovituslik on hoiduda üle 50 dB helitugevusega külmkappidest.

Funktsioonid

Külmikud tulevad ka erinevate funktsioonidega. Enamjaolt on igal külmkapil olemas võimalus temperatuuri kärpida. Seda saab siis teha kas külmkapi seest või väljast. Sügavkülmik võib veel eraldi sisaldada reguleeritavat temperatuurnäidikut. Lisaks temperatuurile tuleb veel uurida, kaua toiduained säilivad ilma vooluta. Side-by-Side külmkappidel on veel võimalus saada otse külmkapi ukse küljest jääd. Kõrgklassi külmkappidel on veel lisafunktsiooniks puutetundlik ekraan, millega on võimalik külmkappi kontrollida veel edevamalt. Kiirjahutus ja kiirkülmutus, NoFrost, alarmid, režiimid ning veel muud on osa paljudest funktsioonidest, mis on külmkappidel.

Veinikülmik

Külmikud ja traditsioonilised sügavkülmikud pole ainukesed variandid, mis poes saadaval. Veinisõpradele on samuti veinikülmikud. Kui puudub kelder või pole seal soovi veini hoida, siis on veinikülmkapp ideaalne võimalus selleks. Veinikülmik on eraldiseisev külmkapist, selle põhieesmärk on hoida ja säilitada veini, mitte toiduaineid. Soetamisel tuleb, nagu ka külmkapiga, uurida mürataset, funktsioone ja suurust. Veinikülmkapp on mugav alternatiiv veinikeldrile.

Mida veel kõrva taha panna?

Külmkappide müük, sügavkülmikute müük ja veinikülmikute müük on pea igas elektroonikapoes. Külmikute müük on sealhulgas väga laialt levinud. Ostmise kohaga küll raskust ei ole, kuid valiku tegemisega võib erimeelsust esineda. Kokkuhoidmisele mõeldes tuleb kindlasti uurida, millise energiaklassiga külmikuga on tegemist. A ja A+ energiaklass on enamikel külmkappidel ning sobivad väga hästi säästlike funktsioonide tõttu. Lisaks energiaklassile tuleb veel uurida energiakulu külmkapi kohta. 100-350 kWh/aastas oleks sihtmärk milleni sihtida. 

Kui nüüd puurida külmkapi sisemusse, siis tuleb ära märkida, et tuleks eelistada klaasist riiuleid plastmassile, kuna need on kõige vastupidavamad. Tuleb veenduda, et riiulitest piisab majapidamise tarbimiskogustele. 

Üleüldiselt tuleb külmik soetada ikka vajaduste ning rahakoti järgi. Kuid on tarvis meeles hoida, et külmkapp jääb kööki mitmeks aastaks või isegi aastakümneks.